Yucca+

Yucca+

Jukka-kivonatot tartalmaz.

A jukka jótékony hatásai az egészségre

A Yucca schidigera növény kivonata mérsékeli az ürülék szagát azáltal, hogy megköti az ammóniát és az ürülékben található illóanyagokat. Ez a természetes növény erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, és támogatja az immunrendszert. A természetes szaponinok javítják a belek egészségi állapotát, míg a polifenolok segítik az ízületek egészségének megőrzését.

A Yucca schidigera növény számos bioaktív anyagot tartalmaz, így például szteroid szaponinokat és polifenolokat, például rezveratrolt.

A jukka gyógyhatása szaponintartalmának köszönhető. A fitoszterolokról kimutatták, hogy az epében található koleszterinhez kötődve serkentik annak kiválasztódását a szervezetből, ezáltal csökkentik a vér koleszterinszintjét. Ennek köszönhető a jukka parazitaellenes hatása is. A szaponinok az egysejtűek, például a Giardia lamblia sejthártyájában található koleszterinhez kötődve károsítják a sejthártyát, aminek következtében az egysejtű végül elpusztul. A jukkában található szaponinok antibakteriális hatással is rendelkeznek, és támogatják a bélrendszer egészségét azáltal, hogy megakadályozzák a baktériumok túlzott elszaporodását.

A jukkát hagyományosan az ízületek egészségének megőrzésére használták. Ennek is van tudományos alapja, mivel a növényben található polifenolok antioxidáns hatásúak, ezért megvédik a szöveteket a szabad gyökök károsító hatásától (or reactive oxygen species (ROS)). Emellett gátolják a nukleáris faktor kappa B-t (NFkB), az immunrendszert szabályozó fontos vegyületet, amely elősegíti a gyulladások kialakulását. A rezveratrol nevű antioxidáns polifenol széles körben ismert mint a vörösbor egyik alkotóeleme. A rezveratrol jelentős részben felelős a vörösbornak a szív-érrendszer egészségére gyakorolt pozitív hatásáért.

A jukkakivonat továbbá megköti az ammóniát, amely a szervezet normális anyagcseréjének toxikus mellékterméke, így a mikroorganizmusok anyagcseréjéé is, ideértve az emberi bélrendszerben található trilliónyi baktériumot és egyéb mikrobát.

2 tétel

oldalanként

Lista Rács

  1. KROKETTER KYCKLING

    Ízletes, teljes értékű eledel macskáknak, csirkével, marhával és zöldségekkel

    5 290,00 Ft
  2. EXCLUSIVE KATT LIGHT

    Teljes értékű táp kevéssé aktív, túlsúlyos vagy idős macskák számára.

    6 190,00 Ft

2 tétel

oldalanként

Lista Rács

Scroll