L-Carnitine

L-Carnitine

L-karnitin a zsírszövet csökkentéséért.

A karnitin nem valódi aminosav, de szerkezeti hasonlóságai miatt általában az aminosavakhoz sorolják. BT vitaminként is ismert.

Az L-karnitin lizin és metionin aminosavakból szintetizálódik, de elegendő mennyiségű B1 (tiamin) és B6 (piridoxin) vitaminnak is jelen kell lennie. Ezért a táplálékkiegészítőként bevitt karnitin bizonyos esetekben jótékony hatású lehet. A karnitin zsírok lebontásának lényeges összetevője. Az L-karnitin segít a zsírsavakat eljuttatni a sejtek mitokondriumaiba, ahol ezek a savak energiává alakulnak.

1. A karnitin pótlása elsősorban akkor javasolt, ha a kutya energiaszükségletét növelni kell, mivel a karnitin serkenti a zsírok átalakulását energiává. Versenyek, szánhúzó versenyek vagy bármely olyan körülmény esetén, amely megnövekedett aktivitással jár, a karnitin hozzáadása az étrendhez jótékony hatású lehet. Ezért a Husse Optimal Energi hozzáadott karnitint tartalmaz. A magas zsírtartalom és a karnitin kombinációja garantálja az optimális energia-utánpótlást az aktív, megnövekedett energiaigényű kutyák számára.

2. A karnitin pótlása elhízás esetén is javasolt a súly csökkentésére. A karnitin pótlása serkenti a testzsír oxidációját az elhízott kutyákban. Ez az eredmény természetesen csökkentett tápanyagbevitel és megnövelt fizikai aktivitás kombinációjával is elérhető, amely megnöveli a kutya energiaszükségletét

3. A karnitin koncentrációja a szívben igen magas, ami nem meglepő. A szív számára a zsírsavak biztosítják az ahhoz szükséges üzemanyagot, hogy vért pumpáljon az egész szervezetbe. Számos kutatás bizonyítja, hogy az L-karnitin pótlása segíti a szív hatékonyabb működését a szívproblémákkal diagnosztizált kutyák esetében.

6 tétel

oldalanként

Lista Rács

PRIMA PLUS (2020)

PRIMA PLUS

Teljes értékű táp átlagos vagy alacsony energiasz&uu...
5 590,00 Ft
STERILISED

DOG STERILISED

Komplett száraztáp 12 hónapos kor feletti ivartalanított kutyáknak
28 490,00 Ft
OPTIMAL LIGHT

LIGHT OPTIMAL

Teljes értékű táp kevéssé aktív, t&uac...
15 490,00 Ft
STERILISED MINI

STERILISED MINI

Komplett apróbb szemű száraztáp 12 hónapos kor feletti ivartalanított kutyáknak...
5 890,00 Ft
Light Sensitive

LIGHT SENSITIVE

Teljes értékű eledel alacsonyabb aktivitású, hízásra hajlamos vagy túlsúlyos kut...
27 490,00 Ft
OPTIMAL SENSITIVE

OPTIMAL SENSITIVE

Teljes értékű száraztáp csirkéből és r...
28 990,00 Ft

6 tétel

oldalanként

Lista Rács

Scroll