L-Carnitine

L-Carnitine

L-karnitin a zsírszövet csökkentéséért.

A karnitin nem valódi aminosav, de szerkezeti hasonlóságai miatt általában az aminosavakhoz sorolják. BT vitaminként is ismert.

Az L-karnitin lizin és metionin aminosavakból szintetizálódik, de elegendő mennyiségű B1 (tiamin) és B6 (piridoxin) vitaminnak is jelen kell lennie. Ezért a táplálékkiegészítőként bevitt karnitin bizonyos esetekben jótékony hatású lehet. A karnitin zsírok lebontásának lényeges összetevője. Az L-karnitin segít a zsírsavakat eljuttatni a sejtek mitokondriumaiba, ahol ezek a savak energiává alakulnak.

1. A karnitin pótlása elsősorban akkor javasolt, ha a kutya energiaszükségletét növelni kell, mivel a karnitin serkenti a zsírok átalakulását energiává. Versenyek, szánhúzó versenyek vagy bármely olyan körülmény esetén, amely megnövekedett aktivitással jár, a karnitin hozzáadása az étrendhez jótékony hatású lehet. Ezért a Husse Optimal Energi hozzáadott karnitint tartalmaz. A magas zsírtartalom és a karnitin kombinációja garantálja az optimális energia-utánpótlást az aktív, megnövekedett energiaigényű kutyák számára.

2. A karnitin pótlása elhízás esetén is javasolt a súly csökkentésére. A karnitin pótlása serkenti a testzsír oxidációját az elhízott kutyákban. Ez az eredmény természetesen csökkentett tápanyagbevitel és megnövelt fizikai aktivitás kombinációjával is elérhető, amely megnöveli a kutya energiaszükségletét

3. A karnitin koncentrációja a szívben igen magas, ami nem meglepő. A szív számára a zsírsavak biztosítják az ahhoz szükséges üzemanyagot, hogy vért pumpáljon az egész szervezetbe. Számos kutatás bizonyítja, hogy az L-karnitin pótlása segíti a szív hatékonyabb működését a szívproblémákkal diagnosztizált kutyák esetében.

7 tétel

oldalanként

Lista Rács

Oldal:
 1. 1
 2. 2
 1. LIGHT OPTIMAL

  Teljes értékű táp kevéssé aktív, túlsúlyos kutyák és diabéteszes ebek számára

  15 490,00 Ft
 2. STERILISED MINI

  Komplett apróbb szemű száraztáp 12 hónapos kor feletti ivartalanított kutyáknak
  5 890,00 Ft
 3. LIGHT SENSITIVE

  Teljes értékű eledel alacsonyabb aktivitású, hízásra hajlamos vagy túlsúlyos kutyák számára.
  27 490,00 Ft
 4. OPTIMAL SENSITIVE

  Teljes értékű száraztáp csirkéből és rizsből, az érzkeny gyomrú és allergiára hajlamos kutyáknak

  28 990,00 Ft
 5. PRIMA PLUS

  Teljes értékű táp átlagos vagy alacsony energiaszükségletű kutyák számára

  5 590,00 Ft

7 tétel

oldalanként

Lista Rács

Oldal:
 1. 1
 2. 2
Scroll