A táplálék fehérjetartalma nem jelzi pontosan a táplálékból felvehető aminosavak mennyiségét. Először is, a fehérjék emészthetősége változó. A növényi fehérjék általában nehezebben emészthetőek, mint az állati fehérjék. Az állatfeldolgozásból származó olcsó, sok kötőszövetet tartalmazó melléktermékek kevésbé jól emészthetőek, mint a jó minőségű, prémium állati eredetű összetevők.
Az emészthetőség mellett a fehérje biológiai értéke a másik fontos paraméter, amely jelzi a táplálék aminosav-tartalmát. A biológiai értéket úgy számítják ki, hogy a táplálékban található valamennyi esszenciális aminosav mennyiségét összevetik annak az állat szervezetében előforduló koncentrációjával.
A magas biológiai értékkel rendelkező fehérjék valamennyi esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazzák. A tojás és a szárnyashús magas biológiai értékű táplálék. Ezért a Husse szuper prémium termékei nagy mennyiségben tartalmaznak szárnyashúst és tojást.